Ik wil graag boeken

Hoe maak ik een reservatie?

  • Op onze website: kan je de klok rond je volgend verblijf bij Holiday Suites boeken. Vul je gewenste bestemming en verblijfsdata aan. Kies vervolgens uit de resultatenlijst jouw verblijf naar keuze en doorloop het boekingsproces; incl. het vervolledigen van je reisgezelschap, eventuele extra’s en je persoonlijke gegevens.
  • Via een Holiday Advisor: contacteer ons op het nummer +32 (0)2 588 03 03, dagelijks van 08:00u tot 22:00u. Op basis van jouw wensen boeken wij je verblijf graag in.

In alle gevallen krijg je een bevestiging van je boeking via mail. Indien je verkiest om niet onmiddellijk te betalen, dan krijg je ook een betaallink doorgemaild zodat je de boeking kan betalen.

 

Wat is in de prijs inbegrepen?

De prijs die je op de website ziet, is steeds inclusief reserveringskosten, lakens, eindschoonmaak, toeristenbelasting (indien van toepassing op je gekozen bestemming) en gas & elektriciteit.

Wil je extra services boeken, dan kan dit steeds tijdens het boekingsproces of via een Holiday Advisor op +32 (0)2 588 03 03.

 

Welke extra's kan ik bijboeken?

x

 

Kan ik op een later moment extra's bijboeken?

x

 

Moet ik een waarborg betalen?

x

 

Op welke dagen kan ik aankomen en vertrekken?

x

 

Kan ik nog een last-minute boeken?

x

 

Zijn er bijkomende kosten bovenop de huurprijs?

Neen, die prijs die je betaalt omvat het verblijf, reserveringskosten, lakens, eindschoonmaak, toeristenbelasting en gas & elektriciteit.

Wil je extra services boeken, dan kan dit steeds in het boekingsproces of via een Holiday Advisor op +32 (0)2 588 03 03.

 

Is een voorkeursboeking mogelijk?

Bij een voorkeursboeking geef je 1 of meerdere voorkeuren aan, naargelang de bestemming en het soort verblijf. Een voorbeeld kan zijn mét zeezicht of specifiek mét bad. Het bedrag van de toeslag voor een voorkeursboeking verschijnt automatisch tijdens het boeken.

 

Kan ik meerdere vakantiesuites tegelijk boeken?

x

 

Kan ik voor een groep boeken?

x

 

Kan ik voor een langere periode boeken?

x

 

Kan ik mijn huisdier meenemen?

x

 

Zijn er baby-voorzieningen aanwezig?

x

 

 

Ik heb geboekt

Wanneer krijg ik een bevestiging van mijn boeking?

x

 

Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn boeking, wat nu?

x

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling?

x